• Voorkom natuurbrand 20 augustus 2019

Al heeft het de afgelopen week geregend. De natuur is droog na een lange warme zomer. Wees daarom voorzichtig met vuur, want een klein brandje in het bos of op de hei loopt al snel uit de hand. Een natuurbrand is namelijk grillig en moeilijk te bestrijden.

• Bespaartips voor huurders 20 augustus 2019

Energie besparen loont. Ook als u geen eigen woning hebt, maar huurt. Op Veluwe Duurzaam, het energieloket van gemeente Hattem, vindt u alles over duurzaamheid en energiebesparing.

• Burgernet: samen voor een veilige buurt 15 augustus 2019

Doet u al mee met Burgernet? Bij Burgernet werkt u samen met de politie aan veiligheid in uw buurt. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen meedoen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.

• Gebruik parkeergarage op 23 en 24 augustus (rommelmarkt) 13 augustus 2019

In verband met de jaarlijkse rommelmarkt wordt op vrijdag 23 augustus van 18.00 uur tot zaterdag 24 augustus 22.00 uur ontheffing verleend van de maximale parkeerduur van 2 uur in de parkeergarage voor bewoners van de binnenstad.

• Werkzaamheden Hoopjesweg en Waalstraat 13 augustus 2019

De laatste twee weken van augustus vinden werkzaamheden plaats aan de Hoopjesweg en de Waalstraat. Hiervoor is het noodzakelijk om volgende verkeersmaatregelen te nemen.

• Tips voor een frisse gft-container 13 augustus 2019

Een flink deel van ons afval thuis bestaat uit groente-, fruit- en tuinafval (gft). Door het warme weer kan dit afval in de gft-container gaan stinken. Ook trekt een volle gft-container in de zon vliegen aan. Deze vliegen leggen eitjes in de container, waardoor er maden in uw container kunnen komen. Gelukkig kunt u hier iets aan doen.

• Maak het inbrekers niet te makkelijk 07 augustus 2019

Gaat u op vakantie? Hier 8 tips om de kans op een inbraak te verkleinen.

• Droogte 06 augustus 2019

De lange periode droogte en warmte heeft invloed op de waterkwaliteit. Waterschap Vallei en Veluwe vraagt inwoners die iets afwijkends in een beek, sloot of kanaal zien, dit direct te melden.

• Nieuwe gemeentegidsen 06 augustus 2019

De nieuwe gemeentegidsen zijn huis-aan-huis bezorgd. Mocht uw brievenbus per ongeluk overgeslagen zijn, dan kunt u altijd een exemplaar ophalen in het stadhuis.

• Naturalisatie 29 juli 2019

Maandag 29 juli jl. zijn tijdens een naturalisatieceremonie in het stadhuis van Hattem vier nieuwe Nederlanders verwelkomd.