• 27-05-2019 - Ontevreden over Startbesluit luchtruimherziening

De gemeenten Elburg, Hattem, Heerde, Kampen, Oldebroek en Zwolle zijn ontevreden over de voorgestelde alternatieve routes voor vliegtuigen vanaf Lelystad Airport. Zij hebben minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat hierover per brief geïnformeerd. Waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff van Oldebroek is teleurgesteld in het proces: “Onverwachts heeft de minister het Startbesluit voor de luchtruimherziening genomen, dat ook grote gevolgen heeft voor alternatieve routes boven onze gemeenten. Daarmee is het vertrouwen geschaad.”

• 21-02-2019 - Noord-Veluwse gemeenten tegen opening Lelystad Airport

Géén opening van Lelystad Airport voordat er een significante herziening van het luchtruim heeft plaatsgevonden. Dat is de kern van de zienswijze die de vier Noord-Veluwse gemeenten (Hattem, Heerde, Elburg en Oldebroek) indienen tegen het luchthavenbesluit.

• 15-02-2019 - Gemeenteraad: Aangepaste vliegroute Lelystad Airport voor Hattem onaanvaardbaar

Unaniem vindt de gemeenteraad van Hattem de afgelopen dinsdag gepresenteerde aangepaste vliegroute van Lelystad Airport volstrekt onaanvaardbaar. Deze route is slecht voor Hattem en betekent dat het probleem van Wezep wordt verplaatst naar Hattem.

• 13-02-2019 - Gemeenteraden geïnformeerd over nieuwe route vliegtuigen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) hebben de gemeenteraden van Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek op 12 februari geïnformeerd over een onderzoek naar een nieuwe vertrekroute voor Lelystad Airport.