15.000 leerlingen in actie tegen zwerfvuil

Op vrijdag 7 april heeft wethouder de heer Van der Heeden het startsein gegeven voor Natuurlijk Schoon op Adreasschool in Hattem. De school ging samen met 15.000 andere leerlingen uit 18 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil.

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 april deden 217 scholen mee aan de week van Natuurlijk Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen, gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, hebben de kinderen in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd. Ze werden daarbij begeleid door leerkrachten en ouders. Het ingezamelde zwerfvuil werd door ROVA opgehaald.

Startsein door wethouder de heer Van der Heeden

In de gemeente Hattem deden deze week 4 scholen mee. Wethouder Van der Heeden is speciaal naar de school gekomen om het startsein te geven voor Natuurlijk Schoon. “Iedereen voelt zich fijner in een schone omgeving, daarom is het heel goed dat jullie je hiervoor inzetten. Om jullie te bedanken voor jullie inzet krijgen jullie een speciaal cadeau voor op het schoolplein”, aldus de wethouder.

Knikkertegel voor op het schoolplein

Alle scholen die dit jaar meededen met de opschoonactie Natuurlijk Schoon ontvingen dit cadeau. NederlandSchoon heeft de knikkertegel beschikbaar gesteld aan alle scholen die meedoen met het opruimen van zwerfvuil. Wethouder Van der Heeden: “Het is een heel bijzondere knikkertegel! Hij is namelijk gemaakt van gerecycled plastic”. Naast de knikkertegel heeft iedere school een educatieve video gekregen waarin te zien is welke producten gemaakt kunnen worden van plastic, wanneer je je afval goed scheidt.

Over ‘Natuurlijk Schoon’

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 18 ROVA-gemeenten en scholen uit het basisonderwijs wordt zwerfvuil opgeruimd en worden de leerlingen bewust gemaakt van het belang van een schone leefomgeving.