Cursus Politiek Actief

Op dinsdag 23 mei start de cursus Politiek Actief. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe de lokale politiek werkt. De cursus is gratis en wordt georganiseerd voor inwoners van de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek.

Naast theoretische kennis leren de deelnemers over vaardigheden als debatteren en lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Hierbij hoort ook het bijwonen van een raadsvergadering in de eigen gemeente. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over de lokale politiek en nog niet politiek actief is. Iemand die er wel eens over nadenkt om politiek actief te worden of op een andere manier mee te doen, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn, of zich eerst eens wil oriënteren, kan zich aanmelden! Gemiddeld kunnen per gemeente zes personen meedoen.

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, met elk een ander thema. Daarnaast bezoeken de deelnemers ter afsluiting een raadsvergadering in hun eigen gemeente. Het is de bedoeling dat alle bijeenkomsten bijgewoond worden.

• dinsdagavond 23 mei 2017, Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting, locatie: gemeentehuis Oldebroek
  • dinsdagavond 30 mei 2017, De gemeente, locatie: gemeentehuis Nunspeet
  • dinsdagavond 6 juni 2017, Lobbyen bij de gemeente, locatie: stadhuis Hattem
  • dinsdagavond 13 juni 2017, De gemeenteraad, locatie: gemeentehuis Elburg
  • dinsdagavond 20 juni 2017, Debatteren, locatie: gemeentehuis Heerde

Voor de deelnemers van de gemeente Hattem vindt de raadsvergadering plaats op 26 juni 2017.

Aanmelden

Inwoners van Hattem kunnen zich aanmelden door uiterlijk 1 mei een mail met contactgegevens te sturen naar de raadsgriffie van de gemeente Hattem (griffie@hattem.nl)  met een korte motivatie. Als er teveel aanmeldingen zijn, wordt een keuze gemaakt uit de aanmeldingen op basis van doelgroep en motivatie.

Meer informatie

De cursus wordt verzorgd door: ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat (www.prodemos.nl) in samenwerking met de griffiers van de vijf gemeenten en is mogelijk gemaakt met subsidie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.