• Maak jij de toekomst van onze regio?

18 april 2019

Hoe kunnen we zorgen dat de regio waar jij woont een aantrekkelijke regio wordt om te wonen en werken voor jong en oud(er)? Op maandag 13 mei gaan we met 250 Toekomstmakers tussen de 18 en 27 jaar in gesprek. Je bent van harte uitgenodigd!

• Gewijzigde openingstijden ROVA

15 april 2019

De milieubrengstations en het ROVA klantcontactcentrum zijn op maandag 22 april en zaterdag 27 april gesloten.

• Dubbel genieten van de zon!

15 april 2019

In Nederland schijnt de zon meer dan 1500 uur per jaar. Zonnestralen zijn een perfecte energiebron. Zonnepanelen zijn voor huiseigenaren een interessante investering. Overweegt u om zonnepanelen te nemen? Ga voor een actuele lijst van lokale aanbieders naar Veluwe Duurzaam.

• De Zaaier herdenkt Bevrijding van Hattem

15 april 2019

Leerlingen van groep 7 van GBS De Zaaier herdenken op donderdag 18 april de Bevrijding van Hattem. De ochtend wordt bijgewoond door burgemeester Jan Willem Wiggers en de leden van het 4 en 5 mei comité Hattem.

• Aanleg extra losloopveld voor honden

08 april 2019

Sinds juli 2018 is er in de hoek Boertjesland en Geldersedijk een losloopveld voor honden. Dit is een omheind gebied waar honden lekker kunnen rennen en met andere honden kunnen spelen. Hondenbezitters zijn enthousiast over dit veld en dat was reden voor de gemeente om te kijken naar uitbreiding.

• Vervanging beplanting Voermanplein

02 april 2019

In de maand april worden de rozen op het Voermanplein vervangen door vaste planten. De rozen zijn niet meer vitaal en vallen uit. Door ze te vervangen door vaste planten krijgen we de fleurige bloei van het Voermanplein weer terug.

• Direct online regelen

02 april 2019

De gemeente Hattem heeft verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Met de introductie van de website www.hulpwijzerhattem.nl kunt u nu veel van deze regelingen direct online aanvragen. Dit kunt u veilig doen met uw DigiD.

• Japanse duizendknoop bestrijden

02 april 2019

De Japanse duizendknoop is een diepwortelende plant die zich snel uitbreidt, andere planten overwoekert en zorgt voor grote schade aan natuur, wegen en gebouwen.

• Een beter bereikbare, gastvrije en veilige binnenstad

01 april 2019

De gemeente Hattem zet in op een beter bereikbare, gastvrije en veilige binnenstad. Om dit te bereiken stelt het college diverse maatregelen voor.