Veranderingen bij hulp bij het huishouden

Ontvangt u hulp bij het huishouden van Driezorg of Hanzeheerd de Bongerd? Dan is deze informatie interessant voor u.

Hulp bij het huishouden is nu nog geregeld vanuit de algemene voorziening hulp bij het huishouden. Vanaf 1 januari 2018 wordt huishoudelijke hulp niet meer geleverd als algemene voorziening, maar als een maatwerkvoorziening. Dit betekent niet dat u van zorgaanbieder of hulp hoeft te wisselen. Zowel Driezorg als Hanzeheerd de Bongerd blijven de hulp bij het huishouden uitvoeren. Wat wel verandert is de eigen bijdrage.

Eigen bijdrage

Voor de hulp die u nu krijgt betaalt u op dit moment € 6,00 per uur. Er wordt vanaf 2018 een inkomensafhankelijke eigen bijdrage gevraagd. Afhankelijk van de hoogte van uw (gezamenlijke) inkomen en vermogen kan het zijn dat u dan minder gaat betalen, maar het kan ook zijn dat u meer gaat betalen. Het is belangrijk dat u dit voor uw eigen situatie nagaat. Op de website van het CAK www.hetcak.nl kunt u een proefberekening maken om te kijken hoe hoog de eigen bijdrage wordt die u gaat betalen. Het kan zijn dat u nu ook al een bijdrage via het CAK betaalt (bijvoorbeeld voor een hulpmiddel). Het CAK houdt hier rekening mee: u betaalt nooit meer dan uw eigen maximale bijdrage.

Uw gegevens

Maakt u gebruik van hulp bij het huishouden? Dan ontvangt u deze week een brief van ons. Bij deze brief zit een antwoordstrook. Met deze strook kunt u toestemming geven aan uw zorgaanbieder om uw gegevens door te sturen naar de gemeente. Uw aanbieder van de algemene voorziening (Driezorg of Hanzeheerd de Bongerd) mag uw gegevens niet zonder uw toestemming doorgeven aan de gemeente.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van de door u ontvangen brief nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling Wmo van de gemeente Hattem. De afdeling Wmo is elke ochtend tot 12.30 uur en ook woensdagmiddag vanaf 13.30 uur telefonisch te bereiken via telefoonnummer (038) 443 16 16.