December 2018

• Naturalisatieceremonie

Op 17 december is tijdens een naturalisatieceremonie de heer Motamadi als nieuwe Nederlander verwelkomd. Na het afleggen van de verklaring van verbondenheid ontving hij van burgemeester Wiggers de Bekendmaking van het Nederlanderschap.

• Belastingverhoging op storten van restafval

De gemeente betaalt belasting aan de rijksoverheid voor het storten en verbranden van restafval. Recent heeft de rijksoverheid besloten deze belasting vanaf 2019 fors te verhogen van 13 naar 31 euro per ton restafval.

• Wij halen uw kerstboom op 7 januari op

Op maandag 7 januari worden kerstbomen huis-aan-huis opgehaald. Wilt u de bomen vóór 08.00 uur goed zichtbaar aan de openbare weg neerleggen? Er worden alleen kerstbomen ingezameld zonder pot of versierselen.

• Kerststukjes op de begraafplaats

In deze tijd van het jaar worden weer veel kerststukjes geplaatst op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk. Denkt u eraan deze na de feestdagen weer op te halen?

• Vuurwerk afsteken en opruimen

Nog even en dan is het 2019. Traditiegetrouw luiden we het nieuwe jaar in met het afsteken van vuurwerk. Het is belangrijk dat we dit veilig doen. Gebruik altijd een aansteeklont, draag een vuurwerkbril, let bij het afsteken op anderen en houd voldoende afstand.

• Pas op voor illegaal vuurwerk

Met al het vuurwerk moet voorzichtig omgegaan worden. Ook aan vuurwerk dat vrij in de winkels te koop is en het zogenaamd ‘kindervuurwerk’, zoals sterretjes, zitten risico’s. Het is belangrijk om alleen goedgekeurd (legaal) vuurwerk te kopen bij erkende verkooppunten met een vergunning. Lees voor het afsteken de gebruiksaanwijzing altijd goed.

• Veel belangstellenden op informatieavond nieuwbouwlocatie Het Veen

Op dinsdag 11 december jl. organiseerden BPD Ontwikkeling en Nikkels, de ontwikkelaars van woningbouw in een deel van Het Veen, een informatieavond in De Marke. Omwonenden en bedrijven rondom de ontwikkellocatie in Het Veen waren hiervoor uitgenodigd. Zij konden voor het eerst de plannen bekijken voor de voormalige locaties van BeterBed en Antarctica en de locatie waar op dit moment nog de kringloopwinkel is gevestigd.

• Afsluiting parkeergarage en verkentoren

De parkeergarage wordt tijdens de jaarwisseling afgesloten ter voorkoming van vandalisme. Ook de verkentoren is om die reden afgesloten. De afsluiting is op maandag 31 december 2018 vanaf 21.00 uur tot dinsdag 1 januari 2019 08.00 uur.

• Wijzigingen afvalinzameling rond de feestdagen

De afvalinzameling van dinsdag 1 januari wordt verplaatst naar zaterdag 5 januari. Het milieubrengstation Veluwenkamp is gesloten van maandag 24 december tot en met zaterdag 5 januari.

• Houd inbrekers buiten de deur

Het wordt weer eerder donker buiten. Tijdens deze periode houdt de politie inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten. Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Als het buiten donker is en er brandt geen licht in een woning, dan vermoedt een inbreker dat er niemand thuis is.

• Vuurwerk afsteken en opruimen

• Gladheidbestrijding in Hattem

Onze eigen waarnemers houden goed in de gaten of het buiten glad is. In dat geval zorgt de gemeente Hattem zelf voor de bestrijding van gladheid.

• Zonnepanelen op dak Partou aan de Dorpsweg door Powered by Hattem

De gemeente en energiecoöperatie Powered by Hattem werken samen aan een zonnepanelenproject.