Vuurwerk afsteken en opruimen

Nog even en dan is het 2019. Traditiegetrouw luiden we het nieuwe jaar in met het afsteken van vuurwerk. Het is belangrijk dat we dit veilig doen. Gebruik altijd een aansteeklont, draag een vuurwerkbril, let bij het afsteken op anderen en houd voldoende afstand.

Ruim eigen vuurwerkafval op!

Na het afsteken is het belangrijk dat afval van vuurwerk zo snel mogelijk wordt opgeruimd. Resten van vuurwerk kunnen leiden tot onveilige situaties. Wij vragen hiervoor ieders medewerking.

Meedoen is eenvoudig:

  • Veeg een flinke hoop vuurwerkresten bijeen en doe dit in een grote vuilniszak.
  • Breng deze volle zak(ken) op 2 januari tussen 14.00 en 16.00 uur naar de ingang van het stadhuis aan Markt 1.
  • Ontvang de beste wensen voor het nieuwe jaar en als blijk van waardering € 1 per volle zak vuurwerkresten. Uiteraard staan koffie en limonade klaar!

Maatregelen in Hattem

Vuurwerk afsteken mag alleen op oudejaarsdag van 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur. In de laatste dagen van december worden de prullenbakken in de binnenstad verwijderd en begin januari weer teruggehangen. Op nieuwjaarsdag rijdt er een veegwagen om de binnenstad schoon te vegen.

Carbidschieten

Het is verboden om in Hattem met carbid te schieten binnen de bebouwde kom.

Illegaal vuurwerk

Vermoedt u dat iemand illegaal vuurwerk bezit of verhandelt, geeft dit dan door aan de politie via 0900 8844.

Sfeervuren

Sfeervuren zijn toegestaan, maar alleen in terrashaarden en vuurkorven en niet op de openbare weg. Zorg er altijd voor dat dit vuur geen gevaar, overlast of hinder veroorzaakt.

Uitgelicht