Geslaagde avond over verkeer in Hattem

Dinsdag 11 juli organiseerde de gemeente Hattem een inloopbijeenkomst over verkeer in Hattem. Met ruim 50 betrokken bezoekers die veel inbreng gaven was het een geslaagde avond.

Hattemers hadden bijvoorbeeld tips voor het verbeteren van verkeerssituaties, parkeren en fietsen in Hattem. Deze inbreng wordt gebruikt voor een ambitiedocument over verkeer en vervoer. Het streven is om deze notitie in het najaar aan de gemeenteraad voor te leggen.

Verantwoordelijk wethouder Doret Tigchelaar was erg tevreden over de avond: ‘We hebben veel inwoners gesproken en deze mensen kwamen met veel goede inbreng. Sommige ingebrachte punten waren al bekend, maar we hebben ook veel nieuwe punten gehoord. Bijvoorbeeld ideeën over het verkeer tussen Hattem en Zwolle en de mogelijkheid van fietsstraten. Ik ben blij dat zo veel Hattemers de moeite hebben genomen om naar het stadhuis te komen en te laten weten wat ze vinden. Zij hebben dagelijks met het verkeer te maken: bij hen voor de deur, als ze naar hun werk of de sportclub gaan of als ze hun kinderen naar school brengen. Ze weten dus ook heel goed waar verkeerssituaties goed zijn en waar ze beter kunnen. Met deze inbreng kunnen we aan de slag om de themabijeenkomst van de gemeenteraad voor te bereiden.’

Hattemers die niet aanwezig konden zijn, kunnen alsnog terecht op www.hattem.nl/verkeer. Daar staat een vragenlijst waarin mensen tot 1 oktober hun mening en ideeën kwijt kunnen. De lijst is ook te vinden en in te vullen in de hal van het stadhuis. Ook kan men in de hal van het stadhuis nog opmerkingen en ideeën achterlaten op een poster die dinsdagavond ook gebruikt is.

Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan

De gemeente Hattem werkt aan een nieuw plan voor verkeer en vervoer in de hele gemeente. Het huidige plan is uit 1997 en aan vernieuwing toe. Op ruimtelijk gebied is er immers veel veranderd. De resultaten van de bijeenkomst en de vragenlijst op de website, samen met verkeerstellingen, zijn de basis voor een themabijeenkomst van de gemeenteraad over het nieuwe verkeersplan in september. Wanneer de gemeente verder aan het werk gaat met de uitvoering van het plan worden Hattemers opnieuw betrokken.

GVVP