Watertappunt in Hattem

Vitens heeft gratis een watertappunt geplaatst in Hattem. Op de hoek van de Dorpsweg – Zuidwal staat sinds eind 2016 een openbaar watertappunt waar iedereen kraanwater kan tappen.

De tap functioneert in het voorjaar, de zomer en het najaar, buiten de vorstperiode. Het watertappunt werd gewonnen door de zussen Bonte en Ten Have door een kraanwaterselfie te maken. Carla Broekhuis stuurde de foto in.

Het watertappunt is een cadeau van Vitens. Het bedrijf bestond in 2016 10 jaar in zijn huidige vorm en gaf daarom 100 gratis watertappunten weg. Inwoners van Hattem konden een watertappunt winnen voor Hattem door een kraanwaterselfie te uploaden op www.kraanwatergraag.nl. Carla Broekhuis deed dit samen met haar zus en vriendinnen en met succes!

Veel Nederlanders hebben nog schroom om buitenshuis om kraanwater te vragen. Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals op een positieve manier te stimuleren. Als we allemaal om kraanwater durven vragen, wordt het vanzelf normaal. De actie is onderdeel van de meerjarige 'Kraanwater Graag'-campagne waarmee Vitens iedereen bewust willen maken van de waarde van ons kraanwater.

Watertappunt