• Kent u iemand die een lintje verdient?

11 juni 2019

Bijna iedereen zal deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich vrijwillig in voor onze samenleving. Vaak zonder eigen belang en in alle bescheidenheid. Voor deze mensen kunt u een lintje aanvragen.

• Bestrijding eikenprocessierups

11 juni 2019

In de maanden mei, juni en juli nestelt de eikenprocessierups zich weer in veel eiken. Deze behaarde rupsen gaan ‘s nachts groepsgewijs - in processie - op zoek naar eikenbladeren om te eten. Na contact met de kleine, pijlvormige brandharen van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

• Meer ideeën voor nieuwe bestemming d’Olde Skoele welkom

07 juni 2019

De gemeente Hattem ontvangt van inwoners en ondernemers graag meer ideeën voor een nieuwe bestemming voor d’Olde Skoele. Eind 2018/ begin 2019 vroeg de gemeente ook al naar ideeën voor het monumentale pand aan de Zuiderzeestraatweg. Op basis daarvan kwamen verschillende plannen binnen, maar er is nog geen keuze voor een plan gemaakt.

• Raad Hattem kiest tussen natuursteen of klinkers op de Markt

05 juni 2019

De gemeente Hattem wil de toegankelijkheid en het comfort van de Markt en het plein rond de kerk blijvend verbeteren. Daarnaast wil zij de uitstraling behouden die past bij de historische stad. Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom voor dat de raad een keuze maakt uit twee varianten, te weten de variant met gezaagd natuursteen of de variant met bakstenen klinkers. Het college heeft daarbij zelf de voorkeur voor de variant met gezaagde natuursteen.

• Dassen op de begraafplaats

14 juni 2019

Sinds enige tijd zijn er regelmatig dassen actief op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk. De dassen zorgen soms voor schade aan het gras en rondom graven en grafstenen, omdat zij op zoek zijn naar voedsel. Medewerkers van de gemeente controleren de begraafplaats daarom iedere ochtend om eventuele schade aan graven zo snel mogelijk te herstellen.