8 volkstuinen te huur

In de gemeente Hattem zijn 8 volkstuinen te huur. De volkstuinen hebben een afmeting van tussen de 125 m2 en 199 m2 en zijn op verschillende plekken binnen de gemeente. Er zijn tuinen te huur bij de Dorpsweg/Waa, de Eijerdijk en op verschillende plekken langs het Roseboomspoor.

De kosten voor huur bedragen tussen € 47,50 en € 75,62 per jaar.

Wethouder Doret Tigchelaar kan het iedereen aanraden om een volkstuin te huren: ‘Het is heerlijk en gezond om in de tuin te werken. Of je nu mooi bloeiende planten of bloemen gaat kweken of kruiden en groenten gaat verbouwen: het geeft ontzettend veel voldoening. Je bent in de frisse buitenlucht bezig en als resultaat heb je mooie bloemen of lekkere, eigen gekweekte groente. Bovendien is de interactie met andere tuinliefhebbers nuttig en gezellig. Je kunt planten en zaden uitwisselen en van elkaars ervaringen leren.

Maar de interactie bij bijvoorbeeld de volkstuinen zorgt ook voor de ontwikkeling van banden tussen mensen. Het zorgt er voor dat mensen naar elkaar omzien en zich betrokken voelen bij elkaar. Het biedt, naast plezier in het tuinieren, een prettige manier om mensen te ontmoeten.’

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of om zich direct aan te melden bellen met de heer Martin Bakker van de gemeente Hattem. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (038) 443 16 16.

Locatie Aantal Huurprijs/jaar
Dorpsweg / Waa  2 tuintjes vrij van elk 150 m2 €61,50 / tuintje