Wethouder Tigchelaar plant met kinderen van Het Palet fruitboom

Wethouder Doret Tigchelaar plant donderdag 23 maart om 10.00 uur samen met kinderen van basisschool Het Palet een fruitboom. Dit gebeurt in de straat Hanze in Assenrade in het kader van de Nationale Boomfeestdag. Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen.

Aansluitend worden er gezamenlijk nog 18 fruitbomen geplant. De fruitbomen maken onderdeel uit van de aanleg van Assenrade. In verschillende delen van Assenrade zijn inmiddels huizen gebouwd, maar moet het groen nog aangelegd worden. Voor de omgeving van Hanze is een plan gemaakt waar deze fruitbomen onderdeel van uitmaken.

Wethouder Tigchelaar draagt graag haar steentje bij aan de Boomfeestdag: ‘Tuinieren en bomen planten is daadwerkelijk een feest: je bent lekker actief bezig in de frisse buitenlucht, je zorgt voor een groene en gezonde omgeving en een fruitperk of groene speelruimte is een ideale ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Ik vind het van groot belang dat kinderen met tuinieren en bomen in aanraking komen en leren welke meerwaarde het groen om hen heen heeft. Ze kunnen er andere kinderen ontmoeten, lekker spelen en veel plezier beleven. Als ze de waarde van hun omgeving kennen, nemen ze dat hopelijk voor de rest van hun leven mee.’

U bent van harte welkom bij de Boomfeestdag! De fruitboom wordt geplant op donderdag 23 maart om 10.00 ter hoogte van Hanze nummer 37.