Maart 2019

• Voorlopige uitslag Provinciale Statenverkiezingen in Hattem

21 maart 2019

Alle in de gemeente Hattem uitgebrachte stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn geteld. Hierbij de voorlopige uitslag.

• Bomen gekapt voor aanleg rotonde Hilsdijk - Zuiderzeestraatweg

18 maart 2019

De gemeente Hattem heeft de bomen op het kruispunt Hilsdijk/Zuiderzeestraatweg/Oostersedijk gekapt. Het kappen van de bomen is nodig als voorbereiding op het aanleggen van een rotonde op dit kruispunt. De gemeente wil dit najaar de rotonde aanleggen en tegelijkertijd groot onderhoud uitvoeren aan de gehele Zuiderzeestraatweg tussen de IJsselbrug en de Duurzaamheidstraat.

• Gratis compost voor inwoners van Hattem

18 maart 2019

De gemeente Hattem en ROVA nodigen Hattemers uit om gratis compost op te halen tijdens de landelijke compostdag op zaterdag 30 maart.

• Uitbreiding losloopvelden voor honden

12 maart 2019

Sinds juli 2018 is er in de hoek Boertjesland en Geldersedijk een losloopveld voor honden. Dit is een omheind gebied waar honden lekker kunnen rennen en met andere honden kunnen spelen. Hondenbezitters zijn enthousiast over dit veld en dat is reden voor de gemeente om te kijken naar uitbreiding met nog twee velden.

• Banenmarkt Hattem, Heerde en Oldebroek

12 maart 2019

De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek (H2O) en UWV helpen mensen die op zoek zijn naar betaald werk graag bij het vinden van een passende baan. Daarom organiseren zij op donderdag 28 maart de ‘Banenmarkt H2O’.

• Doe mee met de Landelijke Opschoondag op 23 maart

12 maart 2019

Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Op deze dag organiseren mensen door het hele land opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden.

• Actualisatie nieuwe gemeentegids

12 maart 2019

Akse Media is begonnen met de acquisitie voor de advertenties in de nieuwe gemeentegids. Bedrijven kunnen benaderd worden door Nico Louwes met de vraag of zij een betaalde advertentie willen plaatsen. Ook worden binnenkort de adressen van de organisaties en verenigingen achterin de gids geactualiseerd.

• Voorstel Noordgouw als locatie voor eerste scholencluster toch in raad 11 maart

05 maart 2019

Op maandag 25 februari heeft de raadscommissie gesproken over het collegevoorstel om De Noordgouw als locatie te kiezen voor het realiseren van nieuwbouw voor het eerste scholencluster van de Van Heemstraschool en De Zaaier.

• Doe mee met ‘Hattem in het Groen’

05 maart 2019

Onder de naam ‘Hattem in het Groen’ starten Vereniging Landschap en Milieu Hattem, gemeente Hattem en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een beplantingsproject voor bewoners in het buitengebied. Het doel is erven en kavelgrenzen in het buitengebied te voorzien van streekeigen struiken en bomen die hier landschappelijk gezien het beste passen.

• Japanse duizendknoop bestrijden – Helpt u mee?

05 maart 2019

We hebben er in de winter geen last van, maar nu de temperatuur weer omhoog gaat komt hij weer terug: de Japanse Duizendknoop. De Japanse Duizendknoop is een diepwortelende plant die zich razendsnel uitbreidt, andere planten overwoekert en zorgt voor grote schade aan natuur, wegen en gebouwen.

• Nieuwe Nederlanders

05 maart 2019

Op 25 februari zijn tijdens een naturalisatieceremonie in het stadhuis twaalf nieuwe Nederlanders verwelkomd. Na het afleggen van de verklaring van verbondenheid ontvingen zij van de burgemeester de Bekendmaking van het Nederlanderschap.