Mei 2019

 • Help mee ongedierte te voorkomen

  13 mei 2019

  Uw hulp is onmisbaar in het voorkomen van ongedierte in de openbare ruimte. Het voeren van dieren in de openbare ruimte dient beperkt te worden tot de dagen dat de dieren zelf geen voedsel kunnen vinden. Dit is dus enkel in de vorstperiode.

 • Thema-avond over verslaving

  06 mei 2019

  Hoe is het om een verslaving te hebben? Hoe ga je daarmee om en maak je het bespreekbaar? Hoe kun je er als ouder, partner of naaste mee omgaan? Welke vooroordelen en misverstanden zijn er over verslaving? Kun je van een verslaving genezen? Een ervaringsdeskundige en een naaste van een verslaafde vertellen tijdens deze avond over hun ervaringen. Aansluitend kunt u in gesprek over verslaving aan de hand van vragen en stellingen.

 • Vier 75 jaar bevrijding!

  13 mei 2019

  Van september 2019 tot en met mei 2020 wordt er veel aandacht besteed aan het feit dat de Veluwe 75 jaar geleden werd bevrijd. Daar horen grote en kleine evenementen bij. Van grote festivals tot exposities, lezingen, speciale concerten, noem maar op.

 • Bouwkavel in Assenrade beschikbaar

  13 mei 2019

  In de laatste fase van Assenrade is een vrije kavel beschikbaar gekomen voor verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich via inschrijven voor deze kavel.

 • Slimme afvalbakken

  13 mei 2019

  Vanaf 20 mei 2019 plaatst gemeente Hattem 18 nieuwe, slimme afvalbakken in en rond het centrum. Deze bakken, BigBelly genaamd, zijn bedoeld voor alle soorten afval.

 • Bestrijding van Japanse duizendknoop

  06 mei 2019

  De Japanse duizendknoop is een diepwortelende plant die zich snel uitbreidt, andere planten overwoekert en zorgt voor grote schade aan natuur, wegen en gebouwen.

 • Aanpak overlast hondenpoep

  06 mei 2019

  Overlast van hondenpoep is één van de grootste ergernissen van de Nederlanders. Vooral poep op stoepen, kinderspeelplaatsen en grasvelden wordt als pure overlast ervaren.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  13 mei 2019

  In de maanden mei, juni en juli nestelt de eikenprocessierups zich weer in veel eiken. Deze behaarde rupsen gaan ‘s nachts groepsgewijs - in processie - op zoek naar eikenbladeren om te eten. Na contact met de kleine, pijlvormige brandharen van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.