Denk mee over hoe we samen Hattem veilig houden

Woensdag 15 november zijn de politie, Triada, de jongerenwerker van SWH en de gemeente gezamenlijk aanwezig bij de keet van Samen Hattem op de markt. Tussen 15.00 en 17.00 uur kunnen inwoners met hen in gesprek over het thema Veiligheid in de wijk.

Burgemeester Jan Willem Wiggers verzorgt de opening en is ook aanwezig om het gesprek aan te gaan. Burgemeester Wiggers vindt het belangrijk om veiligheid onder de aandacht te blijven brengen: ‘In deze tijd van het jaar is het vroeg donker en ook ’s ochtends is het nog lang donker. Mensen denken vaak dat inbrekers vooral ’s nachts toeslaan, maar uit cijfers van de politie blijkt dat dat niet het geval is. Met name in de winterperiode als het vroeg donker is, slaan inbrekers juist rond etenstijd toe. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor goed hang- en sluitwerk en ramen en deuren op slot te doen als het donker is. Wij informeren inwoners in de keet graag hoe ze kunnen zorgen voor optimale veiligheid in en rond hun huis. Daarnaast staan we uiteraard open voor hun tips aan ons.’

In de wintermaanden slaan criminelen weer hun slag, vaak met een piek rond de feestdagen. De politie en de gemeente zetten zich in om inbraken te voorkomen en te verminderen. Voorbeelden daarvan zijn de witte voetjes actie, het ondersteunen van de buurtpreventie WhatsApp groepen en het bevorderen van het gebruik van Burgernet.

Ook Triada en de jongerenwerker van SWH zijn betrokken deze middag. Samen zetten de aanwezige partijen zich in om te zorgen dat iedereen in Hattem zich veilig voelt in de buurt en op straat. Inwoners kunnen daar ook bij helpen door in gesprek te gaan over het thema Veiligheid in de wijk en te laten weten wat zij vinden.

De medewerkers in de keet kunnen bezoekers van alles vertellen over veiligheid en staan klaar met tips om bijvoorbeeld inbraken te voorkomen. Naast de beschikbare informatie horen de medewerkers graag waar inwoners tegenaan lopen in hun wijk.