Kinderen brengen burgemeester Wiggers ontbijtje

Vanochtend brachten 28 kinderen van groep 7/8 van de Van Heemstraschool een ontbijtje bij burgemeester Jan Willem Wiggers in het stadhuis. In de Raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

Tijdens deze week eten zo’n 550.000 kinderen samen een gezond ontbijt op 3.000 basisscholen.

Burgemeester Jan Willem Wiggers onderstreept hiermee het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten over gezond eten en allerlei andere zaken.

Burgemeester Jan Willem Wiggers vindt het Burgemeestersontbijt ieder jaar weer een bijzondere bijeenkomst: ‘Het is erg gezellig om ieder jaar weer een klas van een andere basisschool te mogen ontmoeten. Ik hoor graag wat de leerlingen bezig houdt en ze hebben vaak ook goede en interessante vragen voor mij. We bespreken bijvoorbeeld of leerlingen ’s ochtends ontbijten, wat ze dan eten, maar bijvoorbeeld ook of ze graag sporten en wat voor sport ze dan beoefenen. Op die manier komt er een leuk gesprek op gang. Het valt me op dat kinderen vaak erg goed weten hoe een gezond ontbijt er uit ziet.’

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Ontbijt