Alle kinderen doen mee!

Donderdag 14 september is de jaarlijkse schoolsportdag. Op twee verschillende locaties kunnen de leerlingen van alle basisscholen in Hattem kennis maken met diverse sporten.

Wethouder Doret Tigchelaar is tijdens deze sportdag aanwezig met de keet van Samen Hattem om met kinderen, ouders en sportverenigingen te praten over sport en armoede. Tussen 11.00 en 15.00 uur staat de keet bij de Marke.

De gemeente wil graag dat álle kinderen mee kunnen doen aan het reguliere sportaanbod. Voor kinderen is sport verreweg de belangrijkste activiteit in de vrije tijd. Landelijk onderzoek heeft laten zien dat bij kinderen die niet sporten de wens om te gaan sporten groot is. Financiële beperkingen mogen geen reden zijn om niet deel te kunnen nemen aan sportactiviteiten. Voor de gemeente is het vanzelfsprekend belangrijk dat het goed gaat met de Hattemse jeugd. Het is daarom belangrijk om scherp te zijn op signalen wanneer het niet goed gaat. Vrijwilligers worden door de gemeente in staat gesteld om probleemsignalen te herkennen en hoe men daar – waar nodig - opvolging aan kan geven. Daarvoor gaat de gemeente de verenigingen informeren en trainen.

Wethouder Doret Tigchelaar hoort graag van de kinderen, ouders en de verenigingen  waar zij behoefte aan hebben: ‘Wij vinden het belangrijk dat kinderen deel kunnen nemen aan allerlei activiteiten: financiën mogen geen belemmering zijn voor kinderen om mee te gaan sporten. Met extra financiën van het Rijk kunnen we nu meer kinderen ondersteunen. Om dat goed te regelen vragen we aan de verenigingen, ouders en kinderen of zij de weg kunnen vinden naar onze regelingen. Daarnaast hoor ik graag of deze regelingen in de behoefte voorzien of dat er misschien nog een aanvulling noodzakelijk is’.