Brede basisvoorziening en geheugensteunpunt feestelijk geopend

Op donderdag 21 september wordt de brede basisvoorziening in Hattem feestelijk geopend. Geïnteresseerden zijn van harte welkom van 19.00 tot 21.00 uur in de Marke voor een hapje, een drankje en een rondleiding.

De brede basisvoorziening is bedoeld voor al uw vragen op het gebied van welzijn en (lichte) zorg. SWH coördineert de Inloop en activiteiten in samenwerking met Driezorg, Hanzeheerd de Bongerd, Zoethout Eigen Werk, Vérian en Interakt Contour. Samen geloven de deelnemers in een laagdrempelige voorziening en het verbinden van organisaties en verenigingen die nu al dicht bij inwoners staan. Nieuwe cliënten maken al sinds 1 juni van dit jaar gebruik van de brede basisvoorziening.

Geheugensteunpunt helpt bij beginnende dementie

Gekoppeld aan de brede basisvoorziening vanaf donderdag 21 september, tevens Wereld Alzheimer Dag, is het Geheugensteunpunt. Een laagdrempelige plek voor Hattemers met (een vermoeden van) beginnende dementie en voor hun naasten en/of mantelzorgers. Bij het steunpunt kunnen mensen elkaar ontmoeten, actief zijn en elkaar ondersteunen. Het Geheugensteunpunt is gevestigd in De Marke en is elke maandag geopend van 10.00 uur – 12.00 uur. Bij het steunpunt wordt informatie, voorlichting en advies gegeven door deskundige vrijwilligers en een casemanager van het Netwerk Dementie Oost-Veluwe.

Mathilde Stam, directeur van SWH, is blij met de opening van het Geheugensteunpunt: ‘Juist de perioden vóór de diagnose dementie en de eerste fase na de diagnose zijn een flinke uitdaging. Je wilt dat mensen nog mee kunnen doen in de Hattemer samenleving en zo lang mogelijk binnen de grenzen van hun gezondheid verantwoordelijkheden hebben. Dat vraagt dat mensen met beginnende dementie ondersteuning krijgen van hun omgeving. Vanuit het Geheugensteunpunt willen we daar graag aan bijdragen door mensen met beginnende dementie en hun omgeving zo goed mogelijk te ondersteunen en op weg te helpen.’

Binnenlopen bij de brede basisvoorziening

Om dicht bij de mensen te zijn die wellicht ondersteuning kunnen gebruiken, organiseert SWH wekelijkse inloopmomenten van de brede basisvoorziening bij de Marke van maandag t/m donderdag van 9.00 uur – 12.00 uur. Daarnaast sluit de brede basisvoorziening aan bij het koffiemoment van de Hof van Blom en het Uilennest in het gebouwtje bij de oude ijsbaan. Ook is vanaf oktober de brede basisvoorziening aanwezig in Hanzeheerd de Bongerd met een inloopmoment voor vragen op het gebied van welzijn en (lichte) zorg.

Programma opening brede basisvoorziening, inclusief Geheugensteunpunt

  • 19.00 uur                    Ontvangst met koffie/thee  
  • 19.05 uur                    Opening door Mathilde Stam, directeur SWH
  • 19.10 uur                    Martijn Hospers, wethouder zorg en welzijn
  • 19.15 uur                    Minie Walma, netwerkcoördinator dementie/geriatrie Oost-Veluwe
  • 19.20 uur                    Jan-Erik Barendsen, ervaringsdeskundige en organisator van Opoe’s House of Music
  • 19.30 uur                    Trijnie Lucht, schrijfster van het boek ‘Is het gisteren of vandaag?’

Van 19.40 uur tot 21.00 uur is er alle gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje, de ontvangst- en werkruimtes Brede basisvoorziening en het Geheugensteunpunt te bekijken. Tevens kunt u kennismaken met alle medewerkers, die tijdens de avond een kleine ‘muzikale’ verrassingsact opvoeren. 

Uitgelicht