Hattemse veteranen bezoeken Schietkamp Harskamp en Cavaleriemuseum

Op vrijdag 8 september bracht burgemeester Wiggers met 16 Hattemse veteranen een bezoek aan het Infanterie Schietkamp in Harskamp en het Cavaleriemuseum in Amersfoort.

De burgemeester en de veteranen waren uitgenodigd door collega-veteraan en Hattemer Luitenant-kolonel Bert Wijnhoud, die deze dag mede georganiseerd heeft. In Harskamp bezocht de groep twee schietbanen en een oefendorp, waar optreden in verstedelijkt gebied nagebootst kan worden. Na de lunch in de Bernhardkazerne in Amersfoort werd de middag doorgebracht in het Cavaleriemuseum aldaar.

Burgemeester Wiggers vindt het belangrijk stil te staan bij mensen die zich hebben ingezet voor vrijheid: ‘Het is goed om als gemeente, namens de samenleving, onze dank naar de veteranen uit te spreken en het onderling contact te bevorderen. De Hattemse veteranen, jong en oud, waarderen dit en dat maakt een dag als deze waardevol.’

Hattem telt ruim 65 veteranen. (Ex-) militairen, mannen en vrouwen, jong en oud, die in dienst van Nederland verspreid over de hele wereld tijdens verschillende missies hebben gediend. Zij hebben zich ingezet voor het bevorderen van vrede, vrijheid en rechtsorde wereldwijd.

Op 24 juni vond de Nederlandse Veteranendag plaats in Den Haag. Deze dag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staan. De gemeente Hattem verzorgt voor haar veteranen ieder jaar een eigen veteranendag. Hiermee is Hattem één van de weinige gemeenten in de regio die de lokale veteranendag zelf organiseert.