• Noord-Veluwse gemeenten tegen opening Lelystad Airport

Géén opening van Lelystad Airport voordat er een significante herziening van het luchtruim heeft plaatsgevonden. Dat is de kern van de zienswijze die de vier Noord-Veluwse gemeenten (Hattem, Heerde, Elburg en Oldebroek) indienen tegen het luchthavenbesluit.

• Houd inbrekers buiten de deur

25 februari 2019

Inbrekers zijn, anders dan u wellicht verwacht, regelmatig actief in de vooravond. Zeker in de winter en het vroege voorjaar. Als het buiten donker is en er brandt geen licht in een woning, dan vermoedt een inbreker dat er niemand thuis is.

• Een volkstuintje, iets voor u?

18 februari 2019

De gemeente Hattem heeft nog een zestal volkstuintjes beschikbaar op de volgende locaties:
    • Eijerdijk
    • Roseboomspoor
    • Dorpsweg

• Voormalig wethouders Tigchelaar en Van der Heeden plaatsen vaantjesboom

15 februari 2019

Voormalig wethouders Doret Tigchelaar en Jan van der Heeden plaatsen maandag 18 februari een vaantjesboom op de stadsmuur tussen het Hooge Huis en de Verkentoren. De boom is het afscheidscadeau dat zij aan Hattem geven. In juli 2018 namen zij beiden afscheid als wethouder. Bij hun afscheidsreceptie kregen zij op eigen verzoek van veel gasten een bijdrage voor een blijvend cadeau aan de Hattemse inwoners. Dit cadeau is de vaantjesboom geworden.

• Wethouder Schipper reikt cheque uit aan Hattemer Oranjevereniging

13 februari 2019

Wethouder Auke Schipper overhandigde dinsdag 12 februari een cheque van 1.000 euro aan het bestuur van de Hattemer Oranjevereniging (H.O.V.). Hij deed dat uit naam van Wecycle. Het betrof een prijs van de jaarlijkse inzamelactie, waarbij de meeste stemmen uitgingen naar de H.O.V.

• Stembureaulid of teller, iets voor u?

18 februari 2019

In 2019 zijn er verkiezingen. Op 20 maart voor Provinciale Staten en het Waterschap en op 23 mei voor het Europees Parlement. Op deze dagen van democratie zijn veel mensen bezig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Omdat er twee verkiezingsdagen zijn dit jaar zijn we op zoek naar enthousiaste stembureauleden en stemmentellers.

• Roeden van molen De Fortuin vervangen op 12 februari

18 februari 2019

Op dinsdag 12 februari worden de nieuwe roeden van molen De Fortuin geplaatst. De roeden van zo’n 20 meter lang worden met speciaal transport aangeleverd en met een grote kraan in de askop gehesen. Vanwege de werkzaamheden wordt de Molenbelt afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers. Bewoners van de Molenbelt kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van de Noordwal om hun woning te bereiken.

• Collegevoorstel: eerste scholencluster op locatie Noordgouw

08 februari 2019

Het Hattemse college van B&W stelt de gemeenteraad voor om het eerste scholencluster, een zogenaamd Integraal Kindcentrum, te plaatsen op de locatie van de voormalige Noordgouw. In dit scholencluster worden De Zaaier en de Van Heemstraschool gehuisvest. In februari spreekt de raadscommissie over de locatiekeuze en in maart neemt de gemeenteraad naar verwachting een definitief besluit over de locatie. De bouw van drie Integrale Kindcentra komt voort uit de Onderwijsvisie die in 2017 samen met schoolbesturen is opgesteld.

• Gemeenteraden geïnformeerd over nieuwe route vliegtuigen

21 februari 2019

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) hebben de gemeenteraden van Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek op 12 februari geïnformeerd over een onderzoek naar een nieuwe vertrekroute voor Lelystad Airport.

• Gemeenteraad: Aangepaste vliegroute Lelystad Airport voor Hattem onaanvaardbaar

15 februari 2019

Unaniem vindt de gemeenteraad van Hattem de afgelopen dinsdag gepresenteerde aangepaste vliegroute van Lelystad Airport volstrekt onaanvaardbaar. Deze route is slecht voor Hattem en betekent dat het probleem van Wezep wordt verplaatst naar Hattem. Dat is niet conform de afspraak die dagelijkse bestuurders van de betrokken gemeenten onderling hebben gemaakt, namelijk dat de verbetering voor de een niet mag leiden tot verslechtering voor de ander.