Bewijs van in leven zijn

Een pensioenfonds of uitkeringsinstantie kan vragen om een bewijs van in leven zijn. Heeft u dit nodig? Haal dan bij de gemeente een uittreksel op of vraag het online aan. Daarmee bewijst u dat u in leven bent. Geef wel aan waarom u het uittreksel nodig heeft.

Heeft u het bewijs van in leven zijn nodig voor gebruik in Nederland? U ontvangt een uittreksel persoonsgegevens (uittreksel basisregistratie personen) (BRP). Deze kunt u met onderstaand formulier aanvragen.

Bewijs van in leven zijn aanvragen met DigiD

Bewijs van in leven zijn: € 6,90 (2018)

Aanvraag

Een bewijs van in leven zijn kunt u alleen aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U kunt een bewijs van in leven zijn online en persoonlijk aanvragen.

Online aanvragen

U kunt het bewijs van in leven zijn online (met DigiD) aanvragen door gebruik te maken van bijgaand formulier. Voordat u het formulier verstuurt, kunt u betalen via iDEAL of een creditcard (Visa of Mastercard). Het bewijs van in leven zijn wordt zo spoedig mogelijk naar u verzonden.

Persoonlijk aanvragen

Als u liever persoonlijk langskomt om het bewijs van in leven zijn aan te vragen, dan kan dat ook. U kunt op afspraak terecht bij balie burgerzaken in het stadhuis. U dient dan wel een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Let op: heeft u het bewijs van in leven nodig voor gebruik in het buitenland? Dan heeft u een uittreksel uit de burgerlijke stand nodig. Dit uittreksel is een (internationale) attestatie de vita. Het uittreksel is in meerdere talen. Een attestatie de vita wordt afgegeven door de ambtenaar van de burgerlijke stand. U dient dit persoonlijk aan de balie in het stadhuis aan te vragen.

Let op: Als u het bewijs aanvraagt voor een pensioenfonds, is hiervoor een bewijsstuk, zoals een brief van de pensioenverzekeraar nodig. U hoeft in dit geval niets te betalen. U dient dit persoonlijk aan de balie in het stadhuis aan te vragen.