Veilige woonomgeving

We leven in een maatschappij waarin risico's bestaan. Ongevallen zijn niet altijd te voorkomen, maar we doen er alles aan om ze zoveel mogelijk te beperken.

Politie Hattem

Zijn er zakkenrollers actief? Is er bij u ingebroken of voelt u zich onveilig? Neem dan contact op met de politie. Zij helpen u graag verder. 0900-8844 of kijk op www.politie.nl.

Brandweer Hattem

Natuurbranden, woningbranden, verkeersongelukken, het redden van dieren in nood, Brandweer Hattem staat voor u klaar. Brandweer Hattem maakt deel uit van cluster Veluwe Noord. Dit cluster is een onderdeel van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Telefoonnummer (038) 444 16 17 of kijk op www.vnog.nl.

Burgernet

In uw eigen buurt kunt u zelf veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Meld u aan voor Burgernet. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.burgernet.nl.

Preventie woninginbraken

De politie werkt hard om woninginbraken en insluipingen tegen te gaan en op te lossen. Daarbij is informatie van burgers erg belangrijk. Hoe meer informatie de politie heeft, hoe beter dit is voor het onderzoek.

Ziet u bijvoorbeeld een verdacht persoon in uw buurt lopen of een auto meerdere malen doelloos rondrijden? Bel dan de politie. Bij verdachte situaties kunt u bellen naar 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, bel naar 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel naar 0800-7000.

Voor preventietips kunt u kijken op www.politiekeurmerk.nl.

WhatsApp-groepen

In een aantal buurten hebben bewoners zelf het initiatief genomen om een WhatsApp-groep te beginnen en op deze manier de wijk veiliger te maken. Lees meer hierover op de pagina WhatsApp-groepen.

Risicokaart

De risicokaart laat zien waar de mogelijke gevaren in uw leefomgeving liggen. Wilt u de risico’s van uw omgeving in kaart brengen? Ga naar de risicokaart en vul uw postcode en/of plaatsnaam in.